HC Zastávka - SK Telč 6:5 po sam. nájezdech

11.10.2020 20:49

HC Zastávka – SK Telč  6:5 sn (2:2,3:1,0:2,0:0,1:0)

Branky: Jelínek (Lesonický), Dvořák, Burian, Jambor (Kozárek, Dvořák),Bednář, rozh. nájezd Svoboda – Bína (Erat), Sokolík (Kret), Šebesta, Kret (Sokolík), Smejkal (Berka)

Vyloučení: 8:9, bez využití navíc TS (Telč) neproměněno, oslabení:0:1, bez diváků
Rozhodčí: Sibera, Mezlík, Tichý

HC Zastávka

Vybíral – Fišer, Fiala, Dvořák, Burian, Mikule, Švestka – Bednář, Barák, Šedý, Jambor, Kozárek, Mráz, Svoboda, Lesonický, Jelínek

SK Telč

Havlík A. – Erat, Prokop, Havlík J., Šťastný, Tušer, Šebesta, Havlík T. – Smejkal, Sokolík, Kret, Kotačka, Hejl, Šalanda, Bína, Prášek, Berka

Ve vyrovnané první třetině začali lépe domácí. V 6. min. Jelínek po spolupráci s Lesonickým otevřel skóre - 1:0. Hosté za necelou minutu srovnali na 1:1, střelcem branky byl Bína po přihrávce Erata. V 10. min. šli domácí do vedení 2:1 zásluhou Dvořáka. Hostům se podařilo vyrovnat na 2:2 Sokolíkem po spolupráci s Kretem pouhé 4 sekundy před první sirénou.

Na začátku druhé třetiny se domácí dostali do dvoubrankového vedení 4:2 po brankách Buriana a Jambora, kterému asistovali Kozárek s Dvořákem. Hosté pak na začátku 25. min. nevyužili trestné střílení. Ve 30. min. se jim ale podařilo snížit Šebestou na 4:3. Domácí si vzali dvoubrankové vedení zpět za necelou minutu, když Bednář dorazil svou vlastní střelu za Havlíkova záda, 5:3. Skóre se i přes několik šancí na obou stranách už do konce druhé třetiny nezměnilo.

Třetí třetina byla ve znamení snahy hostů o vyrovnání a domácích o udržení náskoku. Hosté si vytvořili tlak a taky šance, které likvidoval výborný Vybíral v brance domácích. V 51. min. se hostům podařilo snížit na 5:4, kdy Vybírala překonal Kret po střele Sokolíka. Hosté ve snaze vyrovnat taky kupili chyby a nechali se dvakrát vyloučit za šest hráčů na ledě. Domácí zahráli své přesilovky prachbídně a dokonce nechali hosty vyrovnat ve vlastním oslabení. Smejkal v 58. min. vymetl pavučiny v domácí brance a poslal zápas do prodloužení. Asistenci při jeho brance na 5:5 si připsal Berka.

Prodloužení začali domácí výhodou přesilové hry 4 na 3, ale nevyužili ji. Celé prodloužení se oba týmy snažily neudělat chybu, a tak branka nepadla a o vítězi utkání rozhodovaly samostatné nájezdy. Zatímco domácí proměnili tři ze čtyř po sobě jdoucích nájezdů, hosté si vylámali zuby na Vybíralovi a neproměnili ani jeden. A tak bod navíc brali domácí, když si rozhodující nájezd připsal domácí Svoboda. Velká škoda jen, že tento dramatický zápas nemohli ze známých příčin zhlédnout diváci.

—————

Zpět