HC Zastávka opět na vítězné vlně

20.12.2021 08:20

HC Zastávka - TJ Rájec-Jestřebí 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)

Branky: Huml (Lesonický), Šedý (Bartošek), Jambor (Huml), Burian (Lesonický), Burian

Vyl. 4:1, využ. 0:1, osl. 1:0

Rozhodčí: Tannenberger, Žabka

Domácí nastoupili do utkání jen v 9 hráčích v poli. Na „domácím“ ledě v Boskovicích proti soupeři, který odmítl odehrát utkání v Rosicích (odkazující se na nesmyslný článek v soutěžních regulích OP Blansko, že se musí hrát na ZS v Blansku nebo v Boskovicích). Hrálo se ve svižném tempu, i když se začínalo už v 10 hodin, tedy v čas, který je běžně určen žákovským kategoriím. „Domácí“ se ujali vedení 1:0 ve druhé minutě po střele Humla od modré čáry. V šesté minutě zvýšil na 2:0 Šedý. Hosté využili svou přesilovku, když v 16.minutě snížil na 2:1 střelou od modré Zachoval. Do konce třetiny se hrál vyrovnaný duel ve kterém měli navrch oba brankáři. Stav po první třetině byl tak 2:1.

Ve druhé třetině začali lépe hosté a ve 23. minutě vyrovnal na 2:2 tečovanou střelou Tlamka. Domácí se opět ujali vedení na 3:2 ve 32.minutě, kdy proměnil svůj nájezd (a to dokonce ve vlastním oslabení) Jambor. Do konce třetiny se už nikdo neprosadil, a tak byl stav po druhé třetině 3:2.

Ve třetí třetině se hosté snažili o vyrovnání, ale naráželi na výborného Ševčíka, který jim odolával. A tak udeřili domácí, když Burian zvýšil ve 48.minutě na 4:2. Hostům se přece jen podařilo zdramatizovat zápas a ve 57.minutě snížil na 4:3 Bílý. V 59. minutě se hosté odhodlali ke hře bez brankáře a v šesti hráčích se snažili o vyrovnání. O všem rozhodl domácí Burian , který 60.minutě přes celé kluziště s pomoci mantinelu trefil opuštěnou branku hostujícího týmu a upravil na konečných 5:3.

—————

Zpět