Akce Pojď hrát hokej se zúčastnilo 22 dětí

05.10.2021 21:36

V sobotu 25.9. proběhl na Zimním stadionu v Rosicích v rámci Týdne hokeje nábor mladých hokejistů a hokejistek. Akce se zúčastnilo 22 dětí, které si vyzkoušely bruslení na ledě a dostaly možnost formou různých her a jednoduchých cvičení alespoň na pár chvil poznat, jaké radosti i úskalí pohyb na ledě skýtá.

Akci rekapituluje a hodnotí trenér HC Zastávka Pavel Matal:
"Po uvítání a nezbytné registraci se rodiče zúčastnili přednášky vedené Vladimírem Kozárkem. Na ní se dozvěděli, co obnáší tento sport, že není tak nedostupný, jak se může na první pohled zdát. Dále co takový hráč potřebuje, aby mohl být hokejistou, a jakým způsobem vedeme tréninky, resp. naše děti k lásce ke sportu, k respektu ke svým spoluhráčům ale i protihráčům, k týmové práci a k radosti ze hry. Mezitím již na ledě pod vedením trenérů probíhal ukázkový trénink našeho ročníku 2013. Děti, které si přišly vyzkoušet hokej, zkoušely mimo jiné také jaké je to být hokejistou, co je to bruslařská abeceda, jaké je to jet s hokejkou a pukem na opravdového brankáře, a hlavně si zahrály hokej a zažily radost z prvních gólů.

Pro zhodnocení, jak se tato akce povedla, byly nejvýmluvnější úsměvy dětí a radost, kterou na ledě prožívaly. Za to patří velký dík hned vedle autorů projektu „Pojď hrát hokej“ i vedení klubu HC Zastávka, obci Zastávka u Brna a hlavně všem, kteří se kolem hokeje pohybují a odvádějí práci, která často není příliš vidět. Trenér je totiž pouze jeden z mnoha lidí, který stojí za tím, že děti mohou na Zimním stadionu v Rosicích hrát hokej. Všem patří velké poděkování."

—————

Zpět